Ritterklub Jette - U15B
zondag 05 Mei 2019 om 10u00

‹‹ Terug naar overzicht ploeg

0

Ritterklub Jette0

KFC.Herent BVerslag

Op zondag 5 mei moeten de spelers van de U15B-ploeg van KFC Herent vroeg uit hun bed. Ze spelen een toernooi in Jette, georganiseerd door de plaatselijke voetbalclub Ritterklub Jette. De eerste tegenstander is RSC Anderlecht, er zijn drie ploegen die forfait hebben gegeven en hierdoor zal de uitslag van deze eerste wedstrijd al bepalend zijn voor de eindstand van de poule waar onze ploeg in is ondergebracht.

Er zijn 11 spelers van de U15B-ploeg beschikbaar, de selectie wordt aangevuld met twee spelers van de U15A-ploeg (Benoit en Dylan). De trainers Didier en Victor houden bij de start van de wedstrijd Korneel N. en Daan op de bank. In de tweede minuut kan RSC Anderlecht scoren, Wail lijdt balverlies en zo’n foutje mag je niet maken tegen de ploeg van Anderlecht. Gaandeweg herstelt onze ploeg het evenwicht, grote doelkansen blijven voorlopig echter uit. De ref fluit nogal snel en in de vierde minuut staat Jarne B. volgens hem offside. In de vijfde minuut krijgt onze ploeg een vrije trap op een interessante plek. Mauro brengt de bal voor doel en Benoit kopt maar zijn kopbal gaat naast. Bij de volgende fase vindt de ref dat Nikita een duwfout maakt, er leek niets aan de hand vanop de tribune … In de achtste minuut breekt Otto door, hij wordt op links gelanceerd en kan beheerst de gelijkmaker scoren. Het Ottomaanse rijk is gestart! In de negende minuut probeert RSC Anderlecht het van veel te ver, Doufke wordt door deze doelpoging niet verontrust. Halfweg de wedstrijd komen de bankzitters Korneel N. en Daan op het veld. In de twaalfde minuut wordt Xander onderuit geschoffeld in het elfmetergebied, de ref laat echter doorspelen. Het is opnieuw Xander die voor het volgende doelgevaar zorgt, tot grote tevredenheid van papa Rich. Aan de overkant moet Doufke een gevaarlijke doelpoging onschadelijk maken, dat was nodig. In minuut 14 volgt er een hoekschop voor onze ploeg, Xander zorgde hiervoor door goed druk te zetten op de verdediging van Anderlecht. Benoit brengt de bal voor doel, Otto scoort zijn tweede doelpunt vandaag. Als onze ploeg deze voorsprong kan vasthouden, worden de eerste drie punten vandaag binnengehaald. Omdat Otto met het hoofd heeft gescoord, moet papa Maarten trakteren met Duvel in de kantine. In minuut 16 brengt Doufke op een onorthodoxe wijze redding, zijn achterwerk verhindert dat een doelpoging binnen gaat. In de voorlaatste minuut moet Rik een overtreding begaan, deze vrije trap belandt op de deklat. Hier heeft onze ploeg wat geluk, eerlijk is eerlijk. De ref fluit iets te vroeg voor het einde van de wedstrijd, de staf van RSC Anderlecht is hierover misnoegd. De U15B-ploeg volgt het voorbeeld van de U13A-ploeg van KFC Herent die daags tevoren in de finale van de Jeugdcup ook won tegen het de U13-ploeg van RSC Anderlecht.

De tweede tegenstander is Standard Denderleeuw, Anderlecht wint hiertegen met 6-0. Hierdoor moet onze ploeg minstens een punt behalen om zich te plaatsen voor de finale. In de tweede minuut opent Otto de score. Mauro brengt een hoekschop voor doel en Otto treft raak (1-0). Ondertussen zijn de hemelsluizen opengegaan, onze keeper Doufke heeft geen werk deze wedstrijd en moet proberen om niet uitgeregend te worden. In de vierde minuut steekt Denderleeuw eindelijk zijn neus aan het venster, Doufke raapt de bal rustig op. In de vijfde minuut onderschept Otto een terugspeelbal, hij staat niet offside en kan relatief eenvoudig de voorsprong verdubbelen. Hij scoort zo zijn vierde doelpunt van de dag. Een paar minuten later is het opnieuw Otto die kan scoren, het wordt 3-0 en de wedstrijd is gespeeld. Jarne B. schiet in de volgende minuut naar doel maar zijn doelpoging is te zacht. Papa Alain Leon Gilbert is vandaag komen supporteren en hij hoopte dat zoonlief raak zou treffen. De regen blijft met bakken uit de lucht vallen, het is echt ‘zeikweer’ om papa Rich te citeren. Onze ploeg domineert de wedstrijd volledig en Denderleeuw kan geen vuist maken. In de tiende minuut wordt Xander gehaakt maar de ref laat bizar genoeg verder spelen. In de twaalfde minuut rukt onze ploeg centraal op. Korneel N. wordt vrijgespeeld en hij scoort nummer 4, de wedstrijd is allang gespeeld. Eigenlijk is de tegenstander veel te zwak om weerwerk te bieden. In de twaalfde minuut mogen Benoit en Wail invallen. In minuut 13 krijgt onze ploeg een vrije trap. Mauro’s schot wordt afgeweerd door de muur. Dylan herovert de bal en zet voor. De keeper lost de bal en Xander is er als de kippen bij om nummer 5 te scoren (5-0). Vanaf de vijftiende minuut stopt de regen. De spelers van Denderleeuw zijn teleurgesteld en uiten hun frustratie door veel te klagen tegen de ref. In minuut 16 moet Doufke nog eens in actie komen, hij plukt de bal simpel uit de lucht. In de laatste minuut van deze wedstrijd (die er eigenlijk geen was) kan Benoit zijn klasse nog eens bewijzen. Hij levert de perfecte assist af voor Nikita en die legt de eindstand vast op 6-0. Onze ploeg speelt de finale van het toernooi.

De tegenstander in de finale is de thuisploeg Ritterklub Jette. De trainers Didier en Victor kunnen niet blijven, hun rol wordt overgenomen door papa Frank R. Papa Alain interviewt Frank voor de wedstrijd, het verslag van dit interview is terug te vinden op de WhatsApp-groep van de U15B-ploeg. De tegenstander heeft in zijn vorige twee wedstrijden slechts één doelpunt gescoord. Ze schuwen de duels niet en dat vindt onze ploeg meestal minder. In de vijfde minuut maakt Otto hands, de ref fluit hiervoor. Het is een zeer gesloten match, de thuisploeg geeft geen ruimte weg waardoor het moeilijk voetballen is. De kern van de thuisploeg is zeer groot, er wordt meerdere keren gewisseld. Daan is gekwetst waardoor er slechts één wisselspeler beschikbaar is aan onze kant. Dylan komt na 12 minuten Wail vervangen. Benoit schiet nog eens naar doel maar het schot is te centraal om de keeper te verontrusten. In minuut 13 wordt Otto onderuit geschoffeld, de ref fluit voor fout maar vergeet een kaart te trekken. Onze kapitein Mauro protesteert maar dat haalt niets uit. Alle middelen zijn goed voor de thuisploeg, de ref geeft de muur die te dichtbij stond collectief geel. Gelukkig regent het niet meer en komt er een ‘waterzon’ piepen. Onze ploeg kan weinig doelgevaar creëren, de thuisploeg rekent duidelijk op strafschoppen om het pleit te beslechten. In de laatste minuut krijgt een speler van Ritterklub Jette rood omdat hij een zware overtreding begaat. Mauro brengt de bal voor doel maar er staat niemand op de goede plek om de score te openen. Deze wedstrijd eindigt in een scoreloos gelijkspel, strafschoppen zullen uitsluitsel moeten brengen wie de eerste plaats wegkaapt.

Deze strafschoppenreeks is razend spannend. Alfred Hitchcock zou het scenario hiervan geschreven kunnen hebben. Dylan scoort de eerste strafschop, onze ploeg neemt op die manier een goede start (1-0). Doufke kan de eerste poging van Jette onschadelijk maken, dit was een slecht getrapte strafschop. Wail neemt de tweede strafschop maar zijn poging belandt op de deklat. Jette kan wel scoren zodat de tussenstand opnieuw gelijk is (1-1). Rik neemt de derde strafschop maar die wordt gered, dat is jammer! Doufke heeft de zware taak om de ploeg in de race te houden en hij kwijt zich prima van zijn taak. Hij redt deze strafschop die al bij al vrij zacht genomen was. Mauro neemt strafschop 4 en die zit (2-1), de vierde strafschop van Jette gaat ook binnen (2-2). Rembrandt neemt de volgende strafschop en die gaat netjes binnen (3-2). De keeper van Jette neemt de volgende strafschop en deze is te goed getrapt voor Doufke zodat de tussenstand weer gelijk is (3-3). Jarne B. zorgt voor de voorsprong, hoog en droog trapt hij binnen en onze ploeg neemt opnieuw de lead. De ref babbelt wat met Doufke bij de volgende strafschop maar de strafschop is te goed genomen zodat het terug gelijk wordt (4-4). Hierna is het de beurt aan Benoit, de keeper van Jette redt en de thuisploeg begint te juichen. Men vergeet dat er nog één strafschop genomen moet worden, dat is een beetje onsportief van de spelers van Jette. Doufke redt opnieuw, hij is zo gefocust om de eerste plaats te behalen vandaag. Otto neemt de volgende, die gaat tegen de paal. Maar Doufke wil opnieuw niet plooien en hij redt deze strafschop van Jette. Nikita neemt de volgende strafschop en die gaat tegen de deklat maar gelukkig blijft Doufke geconcentreerd en gefocust. Hij redt opnieuw zodat onze ploeg in de race blijft. Xander trapt de volgende strafschop beheerst binnen (5-4). Als Doufke de volgende pakt, is de eerste plats voor ons maar jammer genoeg heeft de speler van Jette wat geluk en gaat de bal via de paal binnen. Korneel N. neemt de volgende strafschop, dit is de elfde strafschop reeds. Zijn poging strandt op de paal, hierna kan de speler van Jette met rugnummer 15 wel scoren waardoor de thuisploeg de eerste plaats behaalt.

Onze keeper, Doufke, heeft zich hard geweerd maar de ploeg strandt op de meest ondenkbare plaats in de eindstand van dit tornooi. Na de finalewedstrijd wordt hij getroost door zijn ploegmaats waardoor de tranen na de laatste strafschop snel opdrogen. Doufke eet na de finalewedstrijd frietjes en hamburger en hierdoor wordt de verloren finale snel vergeten.

Reporter René
Spelers

# Naam   Goals Ass. Ge Ro
1›› Benoit Bou serhal    2   '0
2›› Daan Quaghebeur        '0
3›› Dylan Ceulemans        '0
4›› Jarne Booghs        '0
5›› Korneel Neukermans  1
    '0
6›› Korneel Rpke        '0
7›› Mamadou Grispen K      '0
8›› Mauro MalandriniC   1   '0
9›› Nikita Akhadzi  1
    '0
10›› Otto Le roy  5
    '0
11›› Rembrandt De keyzer        '0
12›› Rik Reijnen        '0
13›› Wail Taouanza        '0
14›› Xander Bloemendaal  1
    '0

Scheidsrechter

Onderlinge duels

05-05-2019Ritterklub Jette -KFC.H0 - 0

aantal duels: 1
• 0 keer winst voor Ritterklub Jette
• 0 keer winst voor KFC.Herent B
• 1 keer gelijk

Info tegenstander