Startpagina welkom op onze website

Attachment
U12A verliest nationale finale Jeugdcup 2016 met 1-0 tegen FC Turnhout(IP)
23/05

  Zaterdag 21 mei, stonden de  nationale finales van de Jeugdcup Het Nieuwsblad op het programma. Het U12A team van KFC Herent wist zich een heel jaar lang door te zetten, met overwinningen tegen RSCA Anderlecht, Beersel Drogenbos, Kampenhout in de voorronde van het tornooi en een eerste plaats in de inter-provinciale finale op 16 mei in Sint-Niklaas met overwinningen tegen Gent Zeehaven (IP), Zwevegem Sport(IP) en Mechelen a/d Maas.  In wat het grootste tornooi van België mag genoemd worden, speelde de U12A hun finale op het A-terrein van Waasland-Beveren, beter gekend als de Freethiel, tegen FC Turnhout. Het stadion van Waasland Beveren was een uitgelezen decor voor onze voetballers om te strijden om de titel van nationaal Jeugdcup kampioen.

  Om 9u45 was het zover, we vertrokken met onze feestbus naar Beveren voor een mooie sportieve uitdaging met de steun van de hele club KFC Herent en alle supporters. Op de eerste plaats kwam het er op aan om er een fantastische dag van te maken, te genieten, want gezien het parcours dat we aflegden, stonden we verdiend in de finale.

  De U12A spelerskern was voltallig voor deze finale match tegen FC Turnhout, winnaar van de Jeugdcup editie 2015.

  1 Willem, 2 Nathan, 3 Yana, 5 Jaitse, 10 Jaan, 7, Flavien, 9 Naut , 11 Lenne, 12 Michiel, 4 Tom , 6 Aymane , 8 Tristan

  Onder de luide en kleurrijke aanmoedigingen van de geel blauwe supporters konden onze jongens om 12 uur het Freethiel gras betreden, klaar voor hun finale.  De wedstrijd zelve dan; Turnhout ging vanaf het eerste fluitsignaal op zoek naar een snel doelpunt. Hierdoor moesten de Herentenaren zich beperken tot een goede organisatie en hun verdedigende taken.  Als het dan toch gevaarlijk werd wist Willem tot 4 keer toe de Turnhout spitsen van een openingstreffer te houden tijdens de eerste 15 minuten. Herent daarentegen kon aanvallend de bal niet voldoende vasthouden gezien de stevige duels met de Turnhout verdedigers. Enkele pogingen vanop afstand konden de Turnhout goalie niet in gevaar brengen. Jammer genoeg viel rond minuut 20 onze spits Naut uit met een knieletsel tijdens een duel met de Turnhoutse verdediging. Ondanks het Turnhoutse offensief stond er door het verdedigende werk en nog enkele reddingen van Willem nog steeds een brilscore op het scorebord na de eerste 25 speelminuten.

  De rust kwam op een goed moment voor de spelers. We konden samen even overleggen en opnieuw met volle strijdlust het terrein opgaan. Alle spelers kregen de kans om in de finale hun kunnen te tonen en van deze ervaring te genieten. Mede door de soms stevige duels op het veld moest er regelmatig gewisseld worden.

  De 2de periode bleek opnieuw spannend en Herent kon iets meer de verdedigende organisatie verlaten om wat tegenprikken te geven. Onze bedoeling was snel te starten in de 2de periode maar het bleef moeilijk gezien Turnhout ook verdedigend sterk op de benen stond. Toch kwam de wedstrijd wat beter in evenwicht en werd het een spannende finale. Willem bleef sterk elke poging afweren zodanig dat we de laatste  minuten ingingen. Op een doorbraak door het centrum kon Jaan op doel schieten maar week de bal af zodat hij net naast de doelpaal ging.  Met nog 3 minuten te spelen, ondernam Turnhout nog een laatste aanvalspoging. De bal ging goed rond en komt tot bij één van de aanvallers schuin voor doel.  De Turnhoutse spits twijfelde niet en haalde nog eens uit naar het Herentse doel.  Willem zijn zicht op de bal was deels door de andere spelers belemmerd en met zijn laatste duiksprong kon hij de bal onvoldoende met de vingertoppen raken. De bal ging strak het zijnet in en deze mooie goal zorgde voor de 1-0 en een vreugde uitbarsting bij Turnhout. Met nog 2 minuten te spelen, een mooi doelpunt voor Turnhout, maar voor ons jammer dat dit zo laat in de wedstrijd dan toch nog gebeurde. Met de strafschoppen in zicht hadden beide teams opnieuw evenveel kansen gehad op winst.  Turnhout stond al te vieren maar nog één keer steeg de spanning ten top, Flavien dribbelde zich door het centrum en op zijn poging ging de bal juist naast het doel waardoor het 1-0 eindresultaat op het scorebord bleef.

  Felicitaties voor Turnhout voor hun mooie wedstrijd en de winst in de finale.  Voor het Herentse team proficiat met jullie prestaties tijdens het ganse seizoen en tijdens de jeugdcup. Vandaag lukte het niet tegen een sterk team, maar wat jullie presteerden is schitterend. Door deze wedstrijden te spelen kunnen wij als team en individueel allen een stap vooruit zetten om een betere voetballer te worden en nog een beetje sterker te worden in de duels als we het opnemen tegen de inter-provinciale ploegen. Zelfs met een mooie winnaar van de finale waren we wel een beetje ontgoocheld. Het applaus van onze supporters en de zilveren medaille maakte veel goed voor onze spelers. Sterker nog Willem werd voor zijn glansprestatie beloond als beste speler en Yana werd bekroond als beste U12 meisje tijdens de jeugdcup.  Alles bij elkaar een fantastische belevenis waar we volop van genoten hebben. 

  Ook de terugrit naar Herent verliep in de opperbeste sfeer. De geel blauwe kleuren overheerste de snelweg en bij aankomst in Herent stond ons nog een mooie ontvangst te wachten op de KFCH seizoensafsluiter. Dank aan het bestuur en alle supporters die ons aangemoedigd hebben. Voor de spelers nog eens proficiat en volgende week trekken we op het 2daags tornooi in Nederland waar we onze tornooiwinst van vorig jaar gaan verdedigen en alweer volop gaan genieten. Het was een schitterend avontuur, eentje voor herhaling vatbaar. 

  Attachment 
  Attachment 
  Attachment 
  Attachment 
  Attachment 
  Attachment 
     U12A spelen zaterdag de nationale finale van de Jeugdcup!
  19/05

     BBQ afsluiter zaterdag 21 mei, belangrijke mededeling!!!
  18/05

   Beste KFC-er en BBQ-ingeschrevene,
    
   de inschrijvingen voor onze jaarlijkse “afsluit-BBQ” nu zaterdag zijn massaal toegestroomd en nu ook stopgezet op 375! Hierdoor moeten we voor het eerst een beurtsysteem invoeren:  we hebben eenvoudig genoeg niet voldoende zitplaatsen/stoelen om iedereen tegelijk te laten eten.
   • De BBQ opent vanaf 17u30 en de spelers/ouders/entourage van de jongste ploegen, dwz tot en met U10, mogen dan eerst aanschuiven!  Iedereen van deze categorie meldt zich aan tussen 17u30 en 18u30; eens gegeten willen we vragen geleidelijk naar de toog en hoge tafels door te schuiven, om plaats te ruimen voor de volgende groep
   • De tweede groep met ouders/spelers/entourage vanaf U11 kan dan beginnen aanschuiven vanaf 19u;  aan hen wordt gevraagd vooraf te aperitieven of gewoon (voor degenen die niet op het tornooi waren, gewoon later af te zakken.
   Ouders met spelers in verschillende categorieën mogen kiezen natuurlijk.
   We hopen dat jullie zich zoveel mogelijk aan deze regeling houden, en danken jullie voor het begrip!
    
   Jullie mogen in de loop van de namiddag tijdens het tornooitje al de betaling voor de BBQ komen doen aan de kassa beneden, vanaf 17u30 verhuist de kassa naar boven.
    
   Het bestuur

  Attachment
  U12A wint de Inter-Provinciale ronde in de Jeugdcup.(uitgebreid verslag door Geert)
  17/05

   Vandaag speelden de U12A van KFC Herent de inter-provinciale finale van de Nieuwsblad jeugdcup 2016. In deze finale namen onze jongens en meisje het op tegen de winnaars van de jeugdcup vanuit de provincies Oost en West Vlaanderen, Antwerpen en Limburg.  Een mooie uitdaging want Herent is samen met Mechelen a/d Maas de enige provinciaal spelende ploeg. De andere tegenstanders, Gent Zeehaven, Turnhout en Zwevegem spelen alle inter provinciaal.

   De U12A spelerskern was voltallig voor deze finale dag:

   1 Willem, 2 Nathan, 3 Yana, 5 Jaitse, 10 Jaan, 7, Flavien, 9 Naut , 11 Lenne, 6 Michiel, 4 Tom , 12 Aymane , 8 Tristan

   Match 1 : Zwevegem Sport – KFCH: Een spannende wedstrijd waarin Herent verdiend op voorsprong komt na een mooie aanval via Lenne afgerond na een assist van Naut. Flavien en nog eens Lenne vergeten een 2de doelpunt te scoren zodat het spannend blijft tot het eindsignaal. Alleszins een goede start voor KFC Herent en we zitten meteen goed in het tornooi door deze snelle overwinning.

   Match 2: Gent – Zeehaven – KFCH:  Een wedstrijd tegen een sterke tegenstander die vanaf de start op zoek gaat naar een doelpunt. De KFCH verdediging onder leiding van Yana en Willem houdt goed stand. Willem laat zich niet kloppen en op deze manier komen we in de wedstrijd. Nog 5 minuten te spelen en een goede aanval langs Flavien komt bij Jaan terecht die van schuin voor doel de bal onder de uitkomende Gent doelman schuift goed voor de 0-1 voorsprong. Gent zet nog alles op alles maar kan niet meer gevaarlijk zijn gezien de goede opstelling van onze ploeg.  Onmiddellijk 2 overwinningen en 6 punten waardoor we met z’n allen nog meer uitkijken naar een derde overwinning en een plaats in de nationale finale op zaterdag 21  mei.

   Match 3:  KFCH – Mechelen a/d Maas: De wedstrijd tussen de 2 provinciaal spelende ploegen levert een aangenaam kijkstuk op. Beide ploegen voetballen goed en Herent toont zich het sterkst en scoort 3 mooie doelpunten. De 1-0 komt er op voorzet van Michiel en Jaitse moest aan de 2de paal maar binnen leggen. Michiel is nog niet tevreden en hij legt de bal nog eens klaar voor onze spits Naut die keurig binnen trapt goed voor een veilige 2-0 voorsprong. Flavien zorgt nog voor een mooie 3-0 eindstand na een afgeblokte doelpoging van Lenne.  9 op 9 en na drie wedstrijden zijn we geplaatst voor de finale. Hier had niemand van durven dromen, maar op onze 3 overwinningen en de sfeer van de KFCH supporters was niets aan te merken. 

   Match 4: Turnhout – KFCH: Bij winst zou Turnhout zich eveneens kwalificeren voor de finale van volgende week. Bij gevolg was de inzet dan ook groot bij de Turnhoutenaren. Het werd een gelijkopgaande wedstrijd waarin er niet veel doelkansen vielen. Beide ploegen verdedigen goed en lang zag het er naar uit dat het bij een 0-0 gelijkspel zou blijven.  Een bal vooruit naar de eenzame spits van Turnhout, door de Herent verdedigers volledig uit het oog verloren, wordt geweldig in de haak binnengekopt. Hier kon Willem  niets tegen beginnen. Nadien proberen  we nog voor de gelijkmaker te spelen maar zorgen de Turnhout verdedigers er voor dat we hun doelman niet meer kunnen  bedreigen.

   Na een lange dag wint de Herent U12 het tornooi met 9 punten op 12 en gaat de jeugdcup beker mee op de “feest”bus richting Herentse Kempen. 

   Zowel Turnhout als Herent zijn dus gekwalificeerd voor de finale op 21 mei die  doorgaat in het stadion van Waasland Beveren.

   Supporters en spelers, proficiat met jullie prestatie , jullie hebben KFCH weer eens mooi op de kaart gezet

   Attachment 
      BBQ is volzet, er zijn niet minder dan 375 inschrijvingen.
   16/05

    Verder inschrijven voor de BBQ is niet langer mogelijk.
    We zitten aan de limiet met een record aantal inschrijvingen

      Vandaag Pinkstermaandag, allerlaatste kans om in te schrijven voor KFC Herent's culinaire BBQ.
   15/05

    Afsluiter seizoen: vanaf 17.30uur barbecue.

    Prijs: •volwassenen = 15€ (3 st.vlees), •Kinderen = 11€ (2 st.vlees)

    Inclusief groenten, brood, saus

    Inschrijven via mail

    bbq@kfcherent.be

    met vermelding:  naam, voornaam + juist aantal personen (volw+kids)

    Ten laatste op MAANDAG 16 MEI !

       KFC Herent organiseert op zaterdag 21 mei opnieuw de traditionele seizoensafsluiter
   10/05

    Van 13uur tot 17uur is er het minivoetbaltornooi.

    INFO: Tornooivorm in doorschuifsysteem op 4 veldjes

    1. Voor jeugd:

    5 verschillende competities:

    •U6/7/8/9

    •U10/11

    •U12/13

    •U14/15

    Inschrijven via de doodle, ploegjes worden ter plekke gevormd. Schrijf je wel in bij deelname, zo kunnen we het aantal ploegen vooraf inschatten.

    http://doodle.com/poll/i3vpwsnrxapnxb53

    2. Voor Ouders/familie/trainer

    * Max 1 niet-KFC-Herentse speler!

    1 ploeg= 1 keeper +4 veldspelers (+reserven)

    Inschrijven via trainer of mail: tornooiafsluiter@kfcherent.be, met vermelding PLOEGNAAM
    Ten laatste op MAANDAG 16 MEI !

    Wedstrijdschema wordt bezorgd op donderdag 19/5

    Vanaf 17.30uur is er de barbecue.

    INFO: Voor alle leden, ouders, supporters… van KFC Herent

    Prijs: •volwassenen = 15€ (3 st.vlees), •Kinderen = 11€ (2 st.vlees)

    Inclusief groenten, brood, saus

    Inschrijven via mail

    bbq@kfcherent.be

    met vermelding:  naam, voornaam + juist aantal personen (volw+kids)

    Ten laatste op MAANDAG 16 MEI !

   Attachment
   U-12 bereiken de Interprovinciale finale van de Jeugdcup 2016!
   08/05

    Proficiat aan de U-12, zij plaatsten zich gisteren voor de interprovinciale finale van de jeugdcup na 3-2 winst tegen Tervuren-Duisburg!

    Felicitaties ook voor de U-10, U-11 en U-14 die hun finale verloren met telkens het kleinste verschil.
    u-10: KFC Herent-Anderlecht 0-1
    u-11: KFC Herent-Kampenhout 1-2
    u-15: KFC Herent(U-14) - BoKa UTD 3-4

    Attachment 
    Attachment
    4 Herentse ploegen bereiken de Provinciale finale van de Jeugdcup! U-10, U-11, U-12, U-14
    15/04

     4 Herentse ploegen bereiken de Provinciale finale van de Jeugdcup!

     Finales op 7 mei in Rotselaar. Be There!!!

     Na 2-1 winst thuis en 2-1 verlies uit plaatsen ook de U-12 zich na strafschoppen voor de finale van de jeugdcup.

     Met een dubbele overwinning tegen HO Bierbeek (I.Pr.) stoten ook de U-11 door naar de finale van de jeugdcup! Thuis 6-1, uit 1-4!

     Met een klinkende 9-0 overwinning tegen Rillaar plaatsen ook de U-14 zich (in de U-15 reeks) voor de finale van de Jeugdcup!

     U10A plaatsen zich voor de finale van de jeugdcup na dubbele winst tegen Kampenhout.

     Tegenstander in de finale wordt Anderlecht!

      


     Attachment 
     Attachment
     Foot Pass Audit 2016
     30/03

      Tijdens de doorlichting van Foot Pass in maart 2016 haalde KFC Herent opnieuw 2 sterren!

      Dit is de hoogst haalbare score voor Provinciaal spelende jeugdploegen. Hiermee is alvast de eerste stap gezet om voor de volgende 4 jaar op Provinciaal niveau te kunnen blijven spelen met onze jeugd.

      Tijdens de audit in 2013 werden we bovendien genomineerd als één van de beste jeugdopleidingen in Vlaanderen. Nog even afwachten of we ook dit jaar bij de genomineerden zullen zijn...(wordt vervolgd)

      Attachment 
         KFC Herent zoekt gemotiveerde jeugdtrainers.
      29/03

       KFC Herent is op zoek naar enkele gemotiveerde jeugdtrainers voor verschillende jeugdploegen, zowel regionaal als provinciaal.

       Bij provinciale ploegen is een gepast diploma wel noodzaak.
       Interesse? mail naar: jeugdbestuur@kfcherent.be.

      Attachment
      Eerste dag Paastornooi groot succes!
      27/03

       Zowel op sportief vlak als qua aanwezigheid van supporters werd de eerste dag van het Paastornooi een meevaller.

       Zo eindigde de finale van de U-15 tussen Kessel-Lo en Sterrebeek na een spannende wedstrijd op 0-0. Sterrebeek won uiteindelijk met de strafschoppen!

       Ook de Herentse ploegen deden hun uitterste best.
       De U-14A en de U-11A winnen hun finales.
       De U-10 verliezen de finale na penalty's.
       De U-13 ploegen worden mooi 4de en 6de
       De U-14B (ploegje bestaande uit allemaal U-13 speler) worden 4de
       De U11-B worden 6de       Attachment 
       Attachment 
          Vrijdag 25 maart 2016: Plan B voor de trainingen.
       25/03

        Na de voorbije regenval is het aangewezen om onze grasvelden wat te ontzien met het oog op het Paastornooi dit weekend.
        Daarom wordt er vanavond getraind volgens plan B!

        18-19u: U11AB - U13AB - U10A

        19-20u: U15AC - U17B          Paastornooi op zaterdag 26 en maandag 28 maart
       21/03

        Volgend weekend vind naar jaarlijkse traditie ons Paastornooi plaats.
        Enkele honderden voetballers uit zo'n 80 ploegen zullen opnieuw het beste van zichzelf geven.

        Om dit allemaal in goede banen te leiden zijn we nog op zoek naar een aantal vrijwilligers.
        Alle hulp is welkom, zelfs al is het maar voor een uurtje.

        Wil je mee de kantine bemannen of je elders inzetten voor een korte of lange periode?
        Mail even naar lucvanwaes@skynet.be en geef je naam en de periode dat je beschikbaar bent even door.

          Ploeg van de week: U-21!
       14/03

        Zondagochtend wonnen de Herentse U-21 spelers de derby tegen de buren uit Veltem met zware 2-7 cijfers.

        Hiermee nam de ploeg revanche voor de nederlaag in de heenronde (1-7), toen Herent zonder doelman diende aan te treden.

        Proficiat mannen!                  


          Er wordt toch weer wat gevoetbald zaterdag en zondag.
       04/03

        Plan B gezien de afgelasting...

        9.30: U8AB - Haasrode
        9.30: U10A - Haasrode
        10.00: Wijgmaal - U11B...
        10.45: U9AB - Haasrode
        10.45: U11A - Haasrode
        11.15: Wijgmaal - U12B
        11.15: Wijgmaal - U13C
        12.00: Wijgmaal - U10B
        12.00: U12A - Haasrode
        12.00: U13B - Haasrode
        13.15: U8C - Lovenjoel
        13.15: U11C - Lovenjoel
        13.15: U8D - Lovenjoel

        Zondag:

        9.30: Bertem-Leefdaal - U9C
        9.30: U15A - Haasrode

          Geen competitievoetbal voor jeugd en reserven dit weekend!(4-5-6 maart!)
       04/03

        Voor het weekend van 4, 5, 6 maart 2016, heeft het Provinciaal Comité van Brabant beslist over te gaan tot een algemene afgelasting van alle wedstrijden van Vlaams Brabant + clubs van Ritterklub Jette - KFC.Haren, met uitzondering van de eerste mannelijke en vrouwelijke ploegen.

        Voor de clubs van Vlaams Brabant, zijn de aangekondigde vriendschappelijke wedstrijden op synthetisch terrein toegestaan.

           Blankenberge: dag 4...
       12/02

        BB: Dag 4: SUPERSTAR-DAG
        De voormiddag was eigenlijk een soort opwarming voor de apotheose genaamd "Superstar". Genk won in de ochtend de Jupiler Pro League nog bij de U10/U11 en ondertussen badmintonden, tennisvoetbalden en voetbalden de U12/U13 er stevig op los. Bij het middageten leken de borden wel op wolkenkrabbers. De macaroni van 's avonds kon gelukkig de magen weer volop vullen. Tijdens de Superstar in de namiddag werd er gestreden en geraced om de felbegeerde trofee's te pakken te krijgen. Deze avond werd er gewikt en gewogen over de resultaten en bijhorende inzet tijdens de hele week. Morgen worden de spelers eindelijk uit hun lijden verlost.Er staat hen nog een spannende dag te wachten!

          Geen voetbal in het Valentijnsweekend!
       12/02

        BRABANT VOETBAL 12/02/2016 - 14/02/2016 Voor het weekend van 12,13 en 14 februari 2016, heeft het Provinciaal Comité van Brabant beslist over te gaan tot een algemene afgelasting van alle wedstrijden van Vlaams Brabant + clubs van Ritterklub Jette - KFC.Haren, met uitzondering van de eerste mannelijke en vrouwelijke ploegen.

        Voor de clubs van Vlaams Brabant, zijn de aangekondigde vriendschappelijke wedstrijden op synthetisch terrein toegestaan.

          Trainingsuren vrijdag 12 februari
       12/02

        18.15-19.45u     U15A     Kunstgras

        18-19u               U15C     Kunstgras

        19.00-20u30      U17B/C  B-terrein


          Blankenberge dag 3
       11/02

        Deel 1: sportief feestje:
        U10/11: naar de zaal en tornooi.
        U12/13: buitenlucht opsnuiven in wind en regen met ook wat zon voor een geweldig beleefd tornooi.
        Deel 2: creatief feestje:
        stadsspel met gevarieerde opdrachten, strandspel met doe-opdrachten.
        Deel 3: party 
        Alle spelers toonden hun dansbenen en goochelden de avond om in een fuifavond die nog lang de herinneringen zal bespelen. 

          Blankenberge dag 2
       11/02

        Iedereen overleefde de eerste nacht in het wondermooie Blankenberge. Zelfs Victor, die genoot van zijn goed opgemaakt bed (zie beelden). De hard gekookte eitjes verblijdden ons allen tijdens het ontbijt en zo konden we met een goed gevulde maag en vol enthousiasme  aan de 2de dag beginnen. 
        De regen gooide echter wat roet in het spreekwoordelijke eten en dus schakelden sommigen over naar het alom gekende plan B. Enkel Victor volhardde, maar moest uiteindelijk toch schuilen onder de Blankenbergse pier. 
        De U12/U13 kozen voor een extra zwemuurtje en speelden gezelschapsspelletjes tot aan het middaguur.
        Toen Pieter en Bart eindelijk hun boontjes op hadden, maakten de U10/11 het kunstgras onveilig terwijl U12/13 zich droog hielden in zaal. 
        Afgesloten werd er met een quiz waarbij de intellectuele kwaliteiten op de proef werden gesteld. Tot morgen vanuit de nog steeds winderige en natte kust.

          Woensdag 10 februari Plan B wegens de hevige regenval
       10/02

        Wegens de regen schakelen we over op Plan B
        (kunstgras)
        Opgelet de trainingsuren kunnen gewijzigd zijn
        18-19: U15D
        19-20: U15C
        18u30-20u:  U17BC
        20-21.30: dames

          Blankenberge: verslagje van dag 1
       09/02

        Dag 1 Blankenberge
         
        na een vlekkeloze treinrit - op enkele hardnekkige gereserveerde plaatspikkers na- kwamen we aan in het winderige maar oh zo fijne bberge. we namen leuke foto's op de dijk en gingen onze hongerige magen spijzen in het bloso domein; de U10/11 speelden in de namiddag een heus champions league tornooi terwijl de oudere jongens een thematraining en tornooitje op het kunstgrasveld afwerkten. Na het avondeten waren de activiteiten wat meer verdeeld, zo speelden de U11 een heroisch avondspel in extreme weersomstandigheden, pokerden de U12 als echte professionals en bleven de U13A nog steeds nadenken wie de mol wel niet kon zijn.
         
        Groetjes uit Blankenberge


       Jarigen

       1 jarige leden
       • Louis FeltgenLouis
        Feltgen
        13 jaar

       Activiteiten

       Twitter @kfcherent